KIRIKKALE YAHŞİHAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Başladı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Başladı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından deprem bölgesi dışındaki 71 ilde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler, bugün ders başı yaptı.

 

2022-2023 eğitim öğretim yılının, 12 Eylül 2022'de başlayan ve 20 Ocak'ta sona eren birinci döneminin ardından okullar 6 Şubat'ta açılacaktı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te yaşanan ve bölgedeki pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim faaliyetlerine 20 Şubat'a kadar ara verildi.

20 Şubat 2023 Pazartesi itibariyle de öğrencilerimiz okullarımızda eğitim öğretime başladı.

Depremin ardından İlçemize gelip Kyk ve Apartlara yerleştirilen depremzede vatandaşlarımızın çocukları için gönüllü öğretmenlerimizle birlikte ve Kaymakamlık onayıyla Psiko- Sosyal Destek eğitimlerine başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Haluk ÖZDEMİR Şehit Turgay Uğantaş İlkokulundaki öğrencilerimizi ve KYK Yurtlarındaki Nakil komisyonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Depremzede öğrencilerimizin her türlü ihtiyacının karşılanacağını belirterek okullarımızda eğitimin tüm paydaşlarıyla işbirliği içerisinde öğrencilerimizin uyum sorunu yaşamaması için gerekli planlamaları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Haluk ÖZDEMİR, "ülkemizde meydana gelen iki büyük depremin üzüntüsünü yaşadıklarını ama Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle beraber el ele vererek bu asrın felaketinin yaralarını hep birlikte saracağımıza inancım tamdır. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. İkinci yarıyıl eğitim-öğretimin tüm öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi

20-02-202320-02-2023

Erenler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No 148 İç Kapı No 1 Yahşihan / KIRIKKALE - 0 318 357 30 65

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.