KIRIKKALE YAHŞİHAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Diyanet personeline AFAD eğitimi verildi

Yahşihan ilçesinde İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlilerine yönelik AFAD'la ilgili bilgilendirme semineri verildi.
Diyanet personeline AFAD eğitimi verildi

 

Yahşihan Kaymakamlığı proje ofisinden çevrim içi olarak sunum yapan eğitimci Telat Yurtsever, afetlerin ani geliştiğini bu nedenle bireylerin meydana gelebilecek afetler konusunda daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanabilecek afet sonrasındaki zaman diliminin hayati önem taşıdığını belirten Yurtsever, "Yaşadığımız coğrafyada afetlere karşı, bilgi edinmeli, yapacaklarımızı planlamalı ve afetlerin olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı olmalıyız. Dünyanın hiçbir ülkesinde afetlerden hemen sonra, sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşması mümkün değildir. Yaygın olarak bilindiği gibi, afetlerin ilk dakikalarında da herkes kendi başınadır. Bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgimiz koruyacaktır. Bu nedenle afet sonrası "altın saatler" olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazır olması şarttır. İlk 72 saate hazırlık; afet yaşandıktan sonraki ilk 3 gün içerisinde yaşanabilecekler için hazırlık yapılması demektir." dedi.

Önlem alınmadığı takdirde doğal afetlerde kayıp ve zararların yüksek oranda meydana geldiğini belirten Yurtsever şunları söyledi:

"Afetler ani gelişirler, büyük bir bölgeyi etkilerler ve gündelik hayat kesintiye uğrar. Altyapı ve ulaşım sistemleri ve acil durum servisleri yetersiz kalır. Önlem alınmadığı takdirde doğal afetlerde kayıp ve zararların yüksek oranda meydana geldiğini belirten Yurdakul, "Özellikle büyük yerleşim yerlerinde oluşabilecek deprem, yangın, sel ve toprak kayması gibi doğa olaylarının etkileri, önlem alınmadığı takdirde, sadece etkilediği alanı değil, sosyo-ekonomik açıdan çok daha geniş bir bölgeyi ve hatta tüm ülkeyi etkileyebilmektedir. Ancak deprem, fırtına, yanardağ patlaması gibi doğa olayları her zaman afet olarak tanımlanamaz. Doğa olayları can kayıplarının, yaralanmaların ve ekonomik kayıpların çok yüksek olması nedeniyle doğal afet olarak tanımlanmıştır. Doğal afetleri görmezden gelerek yaşamaya devam edersek, evlerimizi depreme karşı dayanıklı inşa etmezsek zarar görme riskimiz artacağından dolayı bu tehlike bir afete dönüşebilir." dedi

Yurtsever, toplumun daha bilinçli olması için 18 yaşını dolduran her bireyin e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olabileceğini sözlerine ekledi.

 

Seminer, katılımcıların AFAD konusunda soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

 

18-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-2021

Erenler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No 148 İç Kapı No 1 Yahşihan / KIRIKKALE - 0 318 357 30 65

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.